Odżywia. Ochrania.
Odmładza.
100 procentowy przecier z jagód Goji Berry
pochodzący z upraw eklogicznych i cechujący
się wyjątkowo wysoką zawartością antyutleniaczy.
Organiczny wyrób z certyfikowanych farm ekologicznych
Napój Just Goji wytworzony jest z surowego
przecieru ziaren/owoców tybetańskich jagód Goji (Goji Berry/Ningxia
Wolfberry) dzięki czemu zachowuje ich naturalny smak. Jego produkcja
odbywa się przy pomocy wysoce rozwiniętej technologii co pozwala
na zachowanie wszystkich kluczowych substancji odżywczych i antyutleniaczy
Preparat Just Goji nie zawiera żadnych konserwantów,
dodatków chemicznych, barwników i cukru ( posiada niski wskaznik
glikemiczny ang. glycemic index, GI).
Owoc Goji Berry jest ponadprzeciętnie bogaty
w naturalne substancje odżywcze i i dlatego tez jest wysoko ceniony
dzięki swoim właściwościom hamującym procesy starzenia oraz swoje
szerokie możliwości poprawiania naszego zdrowia.
NA ZDROWYM GRUNCIE ZDROWE ZBIORY
Goji uprawiany jest bez użycia nawozów sztucznych
od ponad 5000 lat na pustyni Ningxia znajdującej się pomiędzy Wyżyną
Tybetańską a Mongolią. Ponad tysiącletnie, najstarsze chińskie księgi
farmaceutyczne opisują Goji, jako najważniejszą roślinę pomagającą
utrzymać zdrowie, jako owoc zwiększający odporność, chroniący wątrobę,
poprawiający wzrok, usprawniający krążenie oraz pobudzający sprawność
seksualną.
Niespotykane właściwości tych owoców zawdzięczamy
nadzwyczaj skrajnej różnicy temperatur występującej na obszarze
ich uprawy (między -20 a +40 stopni) oraz bardzo bogatej w minerały,
alkalicznej ziemi rolnej.
Owoce Goji zawierają według skali ORAC (ang.
Oxygen Radical Absorbance Capacity, "zdolność pochłaniania
wolnych rodników tlenowych, czyli miara pojemności antyoksydacyjnej
oznaczana dla produktów spożywczych) więcej przeciwutleniaczy, niż
jakiekolwiek inne owoce poddane tym badaniom.
SIŁA GOJI!
Populacja Hui żyjącej w Autonomicznym Regionie
Ningxia charakteryzuje się zaskakująco wysoką liczbą żyjących tu
100-latków. Według statystyk prowadzonych przez tamtejsze służby
zdrowia w regionie tym żyje 16-krotnie więcej 100 latków, niż w
innych regionach Chin. W miejscowości o liczbie mieszkańców 4000
osób żyje aż 16 ludzi powyżej 100 lat. Czy to możliwe, że spożywanie
Goji stanowi przyczynę tego zjawiska?
Przyjrzyjmy się bliżej owocom Goji i ich składowi!
•Owoce te zawierają w sobie 18 aminokwasów
potrzebnych do budowy białka i niezmiernie istotnych do zachowania
prawidłowych procesów życiowych.
•Zawierają witaminę C, silny antyutleniacz, potrzebny do zdrowego
rozwoju i ochrony komórek.
•Potas, magnez, żelazo, wapń i liczne pierwiastki śladowe.
•Kwas elagowy, chroniący DNA przed mutacjami. Wspiera układ odpornościowy
organizmu. Jest antyoksydantem, chroni przed nowotworami, unieczynniając
związki rakotwórcze
•Beta karoten, beta kryptoksantyna, zeaksantyna, luteina, które
neutralizują wolne rodniki, zmniejszają ryzyko raka skóry i hamują
naturalne procesy pogarszania się wzroku.
•Polisacharydy L.B. posiadające cechy chroniące serce, działające
profilaktycznie przeciwko chorobom nowotworowym i stymulujące odporność.
•Kwasy tłuszczowe oraz witaminy z grupy E i B.
|