strona główna strona główna powiadom znajomych dodaj do ulubionych
strona główna
co to jest intra właściwości preparatu inne produkty oferta spotkania współpraca księga gości kontakt
INNE PRODUKTY  
   
* NUTRIA

Okazuje się, że nasza mama miała rację, gdy mówiła "jedz owoce i warzywa". Dopiero ostatnio naukowcy odkryli dlaczego. Ma to związek z unikalnym i bardzo silnym rodzajem składników odżywczych odnalezionych w owocach i warzywach nazywanych składnikami odżywczymi fito. Te właśnie składniki odżywcze fito chronią rośliny przed niszczącymi elementami środowiska naturalnego. Jak się okazuje, te składniki pomagają chronić także ludzkie ciało od zanieczyszczeń środowiska naturalnego.
nutria jest pionierskim przełomem we wzbogacaniu żywności za pomocą przeciwutleniaczy oraz składników pokarmowych fito . Jest to połączenie najsilniejszych przeciwutleniaczy ze zdolnościami ochronnymi selenu SelenoExcell,
nutria prezentuje niezrównaną przeciwutleniaczową ochronę komórkową. Każda porcja nutrii dostarcza pożyteczne przeciwutleniacze, witaminy, minerały i śladowe składniki odżywcze z 20 różnych świeżych owoców i warzyw.

 

powiększ
*JustGoji
JustGoji
Odżywia. Ochrania. Odmładza.
100 procentowy przecier z jagód Goji Berry
pochodzący z upraw eklogicznych i cechujący
się wyjątkowo wysoką zawartością antyutleniaczy.
Organiczny wyrób z certyfikowanych farm ekologicznych

Napój Just Goji wytworzony jest z surowego przecieru ziaren/owoców tybetańskich jagód Goji (Goji Berry/Ningxia Wolfberry) dzięki czemu zachowuje ich naturalny smak. Jego produkcja odbywa się przy pomocy wysoce rozwiniętej technologii co pozwala na zachowanie wszystkich kluczowych substancji odżywczych i antyutleniaczy

Preparat Just Goji nie zawiera żadnych konserwantów, dodatków chemicznych, barwników i cukru ( posiada niski wskaznik glikemiczny ang. glycemic index, GI).

Owoc Goji Berry jest ponadprzeciętnie bogaty w naturalne substancje odżywcze i i dlatego tez jest wysoko ceniony dzięki swoim właściwościom hamującym procesy starzenia oraz swoje szerokie możliwości poprawiania naszego zdrowia.

NA ZDROWYM GRUNCIE ZDROWE ZBIORY

Goji uprawiany jest bez użycia nawozów sztucznych od ponad 5000 lat na pustyni Ningxia znajdującej się pomiędzy Wyżyną Tybetańską a Mongolią. Ponad tysiącletnie, najstarsze chińskie księgi farmaceutyczne opisują Goji, jako najważniejszą roślinę pomagającą utrzymać zdrowie, jako owoc zwiększający odporność, chroniący wątrobę, poprawiający wzrok, usprawniający krążenie oraz pobudzający sprawność seksualną.

Niespotykane właściwości tych owoców zawdzięczamy nadzwyczaj skrajnej różnicy temperatur występującej na obszarze ich uprawy (między -20 a +40 stopni) oraz bardzo bogatej w minerały, alkalicznej ziemi rolnej.

Owoce Goji zawierają według skali ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity, "zdolność pochłaniania wolnych rodników tlenowych, czyli miara pojemności antyoksydacyjnej oznaczana dla produktów spożywczych) więcej przeciwutleniaczy, niż jakiekolwiek inne owoce poddane tym badaniom.


SIŁA GOJI!

Populacja Hui żyjącej w Autonomicznym Regionie Ningxia charakteryzuje się zaskakująco wysoką liczbą żyjących tu 100-latków. Według statystyk prowadzonych przez tamtejsze służby zdrowia w regionie tym żyje 16-krotnie więcej 100 latków, niż w innych regionach Chin. W miejscowości o liczbie mieszkańców 4000 osób żyje aż 16 ludzi powyżej 100 lat. Czy to możliwe, że spożywanie Goji stanowi przyczynę tego zjawiska?


Przyjrzyjmy się bliżej owocom Goji i ich składowi!

•Owoce te zawierają w sobie 18 aminokwasów potrzebnych do budowy białka i niezmiernie istotnych do zachowania prawidłowych procesów życiowych.
•Zawierają witaminę C, silny antyutleniacz, potrzebny do zdrowego rozwoju i ochrony komórek.
•Potas, magnez, żelazo, wapń i liczne pierwiastki śladowe.
•Kwas elagowy, chroniący DNA przed mutacjami. Wspiera układ odpornościowy organizmu. Jest antyoksydantem, chroni przed nowotworami, unieczynniając związki rakotwórcze
•Beta karoten, beta kryptoksantyna, zeaksantyna, luteina, które neutralizują wolne rodniki, zmniejszają ryzyko raka skóry i hamują naturalne procesy pogarszania się wzroku.
•Polisacharydy L.B. posiadające cechy chroniące serce, działające profilaktycznie przeciwko chorobom nowotworowym i stymulujące odporność.
•Kwasy tłuszczowe oraz witaminy z grupy E i B.


 
projekt i realizacja:introArt